Curling

Curlingcompetitie 2 -1, 15events

Curling

Curling? Dat is toch dat spel met die stenen op het ijs? We hebben het allemaal wel eens op televisie gezien. Het is dan ook een Olympische sport die iedere vier jaar bij de winterspelen onder de aandacht komt.

Maar nu kan je ook zelf het gevoel van Curling beleven. Op diverse ijsbanen in Nederland organiseren wij deze groepsactiviteit. Hierbij gebruiken we speciaal aangepaste curlingstenen. Deze zijn wat lichter en beter geschikt voor een gewone ijsbaan. Bij het Curlen worden de stenen over het ijs geschoven om zo dicht mogelijk bij het centrum van het ‘huis’ te komen. Per ronde behaald het team dat het dichtst bij het centrum ligt punten. Zo worden er diverse rondes gespeeld waarin uiteindelijk een zo hoog mogelijke score moet worden behaald.

Een opvallend onderdeel van het Curlen is het vegen voor de steen. Door met het rubber van de ‘bezem’ hard over het ijs te wrijven ontstaat er een klein laagje water waardoor de curlingsteen verder door kan glijden.

Curling is een sport van precisie en controle. Een echte teamsport waarbij overleg en samenwerking belangrijk is. Tijdens onze activiteit is samenwerking een belangrijk onderdeel maar de Fun staat voorop!

Vanaf 10 personen

Ongeveer 1,5 uur

tijdsduur activiteit (1 uur op het ijs)

€ 25,00 incl BTW

prijs per persoon, exclusief toegang en huur ijsbaan

op 3 locaties

Bekijk onze locaties

Locaties van dit evenement

 

Meer evenementen van 15 events